Acasa » Materiale Vitralii

Materiale vitralii

1. FILMUL/COLANTUL PENTRU VITRALII

Filmul/colantul pentru vitralii este format din trei straturi, fiecare formand un filtru rezistent impotriva radiatiilor UV. La baza, filmul/colantul are un suport de poliester, care este acoperit cu o cerneala speciala, care ajuta la obtinerea efectelor de culoare si textura. La randul ei, cerneala este acoperita, la de un alt strat de poliester laminat, rezistent la locuri mecanice si agenti chimici.
Totul format de cele trei straturi, daca este folosit conform instructiunilor, rezista la zgariere, exfoliere si decolorare.

2. PLUMB AUTOADEZIV

Plumbul are o puritate de 99.5 % si dupa aplicare formeaza un tot. nedemontabil.
Plumbul rezista (nu prezinta rupturi sau crapaturi) la o temperatura cuprinsa intre -40 la 120 grade C. Acest tip de plumb si de adeziv sunt certificate in folosirea lor la geamurile de tip termopan si indeplinesc cerintele BSI (British Standards Institute)

Dimesiuni disponibile:
-plumb natur cu o latime de 4.5 mm ; 6 mm; 9 mm; 12 mm in fasii de 50 m;
-plumb natur format din doua fire de 3 mm in fasii de 50m;
-plumb auriu cu o latime de 4.5 mm; 6 mm; 9 mm in fasii de 50 m;
-plumb auriu format din doua fire de 3 mm in fasii de 25 m;
-plumb auriu cu o latime de 9 mm in fasii de 25 m;
-plumb antique cu o latime de 6 mm in fasii de 50 m.

Culori disponibile:

Plumb Natur
Plumb de puritate 99.5% care in timp capata o patina naturala gri inchis creand astfel aspectul de vitraliu clasic.Acest aspect de vitraliu clasic poate fi accentuat prin cositorirea intersectarilor si imbinarilor.

Plumb negru (Ebony)
Plumb acoperit cu un strat de polimer satinat, rezistent la apa pentru a evita problemele asociate uneori cu procesul de imbatrinire al plumbului. Intrucat stratul de polimer este aplicat cositorirea nu este posibila ca l-ar distruge.

Plumb platinat ( Platinum)
Plumb acoperit cu un strat de polimer satinat, rezistent la apa pentru a evita problemele asociate uneori cu procesul de imbatrinire al plumbului. Intrucat stratul de polimer este aplicat cositorirea nu este posibila ca l-ar distruge. Plumb patinat cenusiu (Antique) Plumb acoperit cu un strat de polimer de culoare gri inchis, rezistent la apa pentru a da un aspect de patina naturala

Plumb auriu ( Brass)
Plumb acoperit cu un strat de polimer impermeabil de culoarea alamei. Acest produs este recomandat sa fie folosit in combinatie cu plumbul negru(Ebony). Intrucat stratul de polimer este aplicat, cositorirea nu este posibila ca l-ar distruge.

3. ADEZIVI FOLOSITI PENTRU LIPIREA A DOUA BUCATI DE STICLA

Adezivul Safe2Bond(vascozitate normala) poate fi folosit acolo unde nu este posibila folosirea unei lampi UV. Safe2Bond (vascozitate medie) - Este un adeziv cu vascozitate medie care poate fi folosit utilizand o lampa neon obisnuita. Timpul de uscare este de 15 - 20 de secunde. Adezivul suplimentar (care se intareste) poate fi indepartat foarte usor (se dezlipeste ca o pelicula).
Adezivul Safe2Bond (vascozitate redusa) Este un adeziv cu vascozitate redusa care poate fi folosit utilizand o lampa neon obisnuita. Timpul de uscare este de 15 - 20 de secunde. Adezivul suplimentar (care ramane lichid) poate fi indepartat foarte usor cu o carpa sau cu servetele de hartie.
5623M Vascozitate (medie) UV Este un adeziv cu vascozitate medie care poate fi folosit utilizand o lampa UV. Timpul de uscare este de 15 - 20 de secunde. Adezivul suplimentar (care se intareste) poate fi indepartat foarte usor (se dezlipeste ca o pelicula).
5623L Vascozitate (redusa)UV Este un adeziv cu vascozitate redusa care poate fi folosit utilizand o lampa UV. Timpul de uscare este de 15 - 20 de secunde. Adezivul suplimentar (care ramane lichid) poate fi indepartat foarte usor cu o carpa sau cu servetele de hartie.

Instructiuni de folosire a adezivului
-Sticla se curata foarte bine si apoi se degreseaza. Pentru a degresa suprafata de lucru puteti folosi produse de curatat sau alcool medicinal.
- Atentie mare la alegerea agentilor de curatare folositi pentru degresarea sticlei, caci pot avea unle reactii precum:
1. Pot lasa reziduri iar adezivul nu va avea aderenta perfecta cu suprafata sticlei (rezidurile impiedicand acest lucru) .
2. Prin evaporare baza de alcool a agentului de curatare,, va atrage praful pe suprafata sticlei. Aceste particule nu vor fi vizibile insa se va vedea acest lucru atunci cand adezivul va fi aplicat (va fi prins intre adeziv si sticla).
- Sticla si cristalele trebuie sa aiba temperatura camerei deoarece schimbarile extreme de temperatura (rece, cald) ar putea atrage de asemenea praful pe suprafata sticlei si cristalului.
- Adezivul trebuie depozitat intr-un loc ferit de razele solare, intr-un spatiu racoros.
- Adezivul de aplicat trebuie sa aiba temperatura camerei. In caz contrar vascozitatea lui va fi foarte ridicata si procesul de intarire va avea durata mai mare.
- Nu agitati sticla cu adeziv deoarece se vor forma bule de aer si vor fi foarte greu de indepartat cand va trebui sa aplicati cristalul.
- Adezivul trebuie aplicat direct pe suprafata de sticla sau pe cristal.
- Folositi suficient adeziv si asigurati-va ca surplusul va iesi pe marginile cristalului putand fi indepartat.
- Folositi suficient adeziv, in caz contrar, cand se usuca sub cristal va avea un aspect inestetic, mat.
-Stergeti imediat orice urme lasate de adeziv pe suprafata sticlei, caci desi este transparent adezivul lasa urme ce nu mai pot fi indepartate dupa uscare.
- Adezivul trebuie aplicat astfel incat sa acopere toata suprafata cristalului.
- Cristalul trebuie presat cu grija pe suprafata(suport) de sticla pentru a indeparta orice bula de aer si/sau excesul de adeziv, care sunt eliminate pe langa marginile cristalului.
- Nu presati prea tare pe suprafata (suport) sticlei caci riscati sa se elimine prea mult adeziv si astfel cele 2 suprafete nu vor mai adera.

4. BANDA AUTOADEZIVA 3M ACCENTRIM

Realizata in laboratoarele firmei 3M, banda autoadeziva Accentrim foloseste o tehnologie inovatoare pentru a da impresia vizuala de cristal sau sticla fazetata. Se aplica pe ferestre, oglinzi, usi, cabine de dus sau pe orice suprafata neteda fie ea de sticla sau de lemn. Banda Accentrim este disponibila sub forma de sticla taiata in V, sau cristal fatetat si poate fi aplicata singura sau alaturi de alte produse pentru decorat sticla.

5. SCULE SI ACCESORII

Dintre sculele cele mai utilizate va prezentam:
- Roller (cilindru cauciucat) pentru aplicat plumb: este realizat dintr-un cauciuc dur foarte rezistent, dar care totodata nu sgaraie plumbul ;
- Cutit pentru taiat plumb:-un cutit cu o lama cu forma speciala conceput pentru taiatul si retusatul marginilor de plumb;
- Apasator pentru plumb: O ustensila necesara in aplicarea baghetei de plumb, ajutandu-va la etansarea tuturor imbinarilor.
- Lame pentru decupat filmul/colantul: -sunt folosite pentru a decupa filmul pentru vitralii manual
Rigleta : este realizata dintr-un cauciuc elastic si ajuta la aplicarea filmului/colantului pe sticla, eliminand apa de sub film/colant.

© copyright 2007 - Vitralii.ro. Toate drepturile rezervate. Repoducerea partiala sau in intregime a textelor este permisa doar cu acordul scris al autorilor.